Udvalgte værker / Grænseland

Grænseland

2006
I min soloudstilling Grænseland hos Galleri Ebbesen i 2006 samlede jeg begreberne hus og landskab i værket Between Wall and Wilderness. Et lille indhak i rummet danner en niche, der er lukket af med et marmorvindue indrammet af en luftig konstruktion, bagved lyser en nøgen elpære. Ude i rummet står en briks af parketgulv med lysmaster, der kommer op af briksens gulvflade. Ledningen fra lysmasterne fører videre ind i nichen og laver en forbindelse mellem indre og ydre rum. Briksen er både gulv, møbel og landskab med vejbelysning. Belysningen er inspireret af en måde at sætte belysning op i markerne langs vejene i Indien, og de kulørte lamper ved familiefesten i min barndom. Værket afgrænses af et gult murstenshjørne, der i kraft af at være på hjul bliver en mobil ydre grænse.

Udstillingen fortsatte med to landskaber i grøn transparent glasfiber i værket Twilight, hvorunder der spilledes musik, en fotoserie og et stort foto. Musikken til Twilight, der er komponeret af Jakob Myrhøj, ligger et sted i mellem Casper David Friedrich’s Der Wanderer über dem Nebelmeerog en David Lynch stemning i forlystelsesparken på Coney Island, New York. Musikken følger landskabernes form, bevæger sig op og ned i hver sin højtaler, som en tåge der ligger tungt og flyder ud under de lette svævende landskaber. Motivet i fotoserien Grænseland er fra gange med ovenlys, et sted hvor jeg altid får en diffus oplevelse af at være både inde og ude på samme tid. Det store fotografi Hills in Haifa er et nærbillede af et kultiveret landskab taget i en tempelhave i Haifa, Israel.

I galleriets mindste rum viste jeg en serie af transparente gule akryl hushjørner, og sammen med dem fotoserien ”Doorways” fra 2005.