Udvalgte værker / muren, væggen og døren

muren, væggen og døren

2015
 
Udstillingen muren, væggen og døren af Lene Desmentik består af 2 værker: en bog og en installation. Begge er en fortolkning af elementerne mur, væg og dør.
 
 
Tak for økonomisk støtte til:
 
 
 
Grosserer L.F. Foghts Fond
 
 
Lene Desmentik undersøger, hvad der definerer en mur og en væg som rumdeler henholdsvis som en afgrænsning af et territorium, og døren som bindeleddet der enten giver adgang eller spærrer vejen.

Installationen er skabt specielt til udstillingsstedet Spanien19C. l Spanien19C’s karakteristiske murstensrøde rum folder den sig ud og ind som en babushkadukke. Et rum i rummet i rummet i rummet. Det eksisterende rums rødbrune murstensvæg er den yderste skal, det første af fire rum.

Til udstillingen udgives bogen muren, væggen og døren – en fotografisk publikation, med billeder af mure, vægge og døre – elementer vi omgives af i vores hverdag og som vi ofte ikke bider mærke i. Billederne kredser om elementernes mange forskellige betydninger, afhængig af hvilken kontekst de ses i/befinder sig i. Billederne ledsages af tre essays om de samme tre grundelementer, skrevet af kunstkritiker Rikke Hansen.

Bogen udgives i 300 nummererede og signerede eksemplarer.
Den kan købes ved henvendelse på mail til lene@desmentik.dk
Pris kr. 125,-
Forsendelse kr. 37,-
Eller hos Motto Berlin