Udvalgte værker / Platform 7

Platform 7

2003
 
Gulvpladefinér, jern, stålrør, hjul og kugleleje.
300 cm i diameter

Støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg.
Platform 7 - udstillingen består af syv individuelle skulpturer udformet som platforme, der med udgangspunkt i menneskelig dialog og kontakt sammenstilles i udstillingsrummet til en stor fælles installation. Skulpturerne udgør hver i sær rum, hvor mentale og sociale relationer står i centrum og betragteren indgår som naturlig del af værket.

Da leg og dialog er det fællesskabsdannende for medlemmerne af Platform 7, har jeg lavet en karrusel som platform, derved billedliggør jeg Platform 7’s samarbejde/dialog som et legende element. Karrusellen er en syvkant, for at danne syv ståsteder til de syv medlemmer. Da vi alle er individer på hvert sit stadie/ståsted i livet, har jeg valgt at forskyde højderne på de syv felter, karrusellen består af. Jeg ser karrusellen som et billede på den dynamik og drivkraft som findes i gruppen. Karrusellen giver os mulighed for at hoppe på og af, deltage i fællesskabet i et tempo bestemt af fællesskabet - og samtidig lave vore egne ting ved siden af.

Karrusellen kan ligeledes ses som et tidsbillede på vores samfund, hvor vi stræber efter at være med i den og den ønskede sociale gruppe. Her har man dog ikke altid kontrol over alting, men må følge fællesskabet og evt. køre i et højere tempo end man egentlig magter for ikke at “falde af”. Jo højere fart gruppen kører i, jo hårdere er det at “stå af” det sociale fællesskab.

Den er også et hukommelsesbillede fra min barndoms legeplads, hvor jeg var vild med det sus det gav i maven, når jeg lænede mig bagud og vi fik den til at køre i høj fart, på samme tid som jeg var bange for at falde af.